STHLM South Hotel (SSH, vi, hotellet) drivs av Standard AB, org. no. 556968-8210.

Följande allmänna villkor gäller för bokningar som har gjorts via SSH hemsida www.sthlmsouth.com, via e-post eller telefon eller tredjepartskanalerna. Bokningar som har gjorts via tredjepartskanalerna kan ha andra boknings- och avbokningsregler samt betalningsregler beroende på tredjepartskanalers policy men alla andra villkor såsom men inte begränsade till villkor gällande vistelse, brandsäkerhet, in- och utcheckning gäller för samtliga bokningar oavsett deras ursprung.

Genom att boka bekräftar Kunden (Bokare och/eller Gästen) att hen har tagit del av och godkänt de villkor som anges nedan.

 

BOKNINGSREGLER

Kunden kan boka via hemsida, mejl eller telefon. Maximum bokade rumsnätter vid en bokning är 90, undantag kan förekomma.

Bokningar via hemsida kan göras minst 1 dag innan ankomstdatum. Bokning av rum med ankomstdatum mindre än 1 dag, kan göras via e-post eller telefon.

Bokning är ej bekräftat innan Kunden får en bokningsbekräftelse via e-post.

 

AVBOKNING

BOKNINGAR UPP TILL 29 NÄTTER

Avbokning upp till 7 dagar kl 18.00 CET före ankomstdagen är kostnadsfritt och hela förskottsbetalningen återbetalas.

Vid avbokning mindre än 7 dagar kl 18.00 CET innan ankomstdagen eller vid no show debiteras hela förskottsbetalningen upp till första 7 nätterna av bokningen.

 

BOKNINGAR AV MINST 30 NÄTTER

Avbokning upp till 7 dagar kl 18.00 CET före ankomstdagen är kostnadsfritt och hela förskottsbetalningen återbetalas.

Vid avbokning mindre än 7 dagar kl 18.00 CET innan ankomstdagen eller vid no show debiteras de första 14 nätterna av bokningen.

 

OMBOKNINGAR/ÄNDRINGAR

En kunds ändring av en befintlig bokning kommer att betraktas som en avbokning i samband med en ny bokning och ska omfattas av samma avbokningsregler. Förlängning av en vistelse kommer att beviljas i mån av tillgänglighet.

 

AVRESA FÖRE DEN AVTALADE TIDENS UTGÅNG

Har du bokat bestämd tidsperiod men avreser före denna tids utgång får SSH debitera samma ersättning som vid sen avbokning. Utöver priset för den tid du vistats på hotellet debiterar SSH alltså̊ 7 nätter om bokningsperiod är 29 nätter eller mindre, eller 14 nätter om bokningsperiod är 30 nätter eller mer.

Vid speciella erbjudanden eller gruppbokningar kan andra bokningsregler gälla, och kommer då att förmedlas.

 

BETALNING

SSH är kontantfritt hotell. Alla betalningar sker med kreditkort på hemsida, med kreditkort på plats eller via faktura.

Vi accepterar VISA, MasterCard och AMEX-kort.

Vid bokningsforfrågan sparas Kundens kreditkort i bokningsystemet.

Kreditkort debiteras för upp till 30 nätter i förskott vid bokningsforfrågans granskning i samband med utskick av en bokningsbekräftelse.  Om inget annat är överenskommet debiteras resterande belopp från kreditkort som använts vid bokning för att debitera återstående bokningens belopp i förskott varje 30 nätter.

Om debitering av angivet kreditkort inte godkänns, kan det resultera i att Kundens bokning annulleras utan återbetalning.

Kvittot för betalning skickas via e-post.

Vid fakturering tillkommer faktureringsavgift av 50 sek. SSH har en minimigräns på 2000 SEK för fakturering. Undantag kan förekomma för specifika företagsavtal. Det är ej möjligt att betala  för vistelsen via faktura som privatperson.

 

IN- OCH UTCHECKNING

Incheckning sker tidigast 15:00 på ankomstdagen. Kunden får kod till nyckelskåp som innehåller nyckelkort till rum via e-post. Det är obligatoriskt att fylla i inskrivningskortet och verifiera din ID-handling för din vistelse på STHLM South Hotel. Vi har rätt att avbryta din vistelse om du inte fyller i registreringskortet eller inte verifierar din ID-handling.

Utcheckning sker senast 11:00 på avresedagen. Nyckelkort återlämnas i en utsedd låda i Receptionen.

VISTELSEREGLER

 • Besökare får inte övernatta. Endast personen som är registrerad som Gäst (bokad i eget namn eller Bokare som har angivit Gästens namn) har tillåtelse att bo i rummet.
 • Tyst tid från 22–08. Respektera dina grannar.
 • Det finns ingen matservering på hotellet. En matsal utrustad med mikrovågsugn och matplatser som är tillgängliga dygnet runt.
 • Det är inte tillåtet att installera eller koppla in egna matlagningsutrustning, vitvaror. Det är inte heller tillåtet med modifieringar på handfat, dusch eller el.
 • Det är inte tillåtet att använda levande ljus (värmeljus, marschaller osv.) samt rökelse i hotellet
 • Receptionen är bemannad vardagar 9.00 – 17.00. Kundtjänst kan nås också via mejl eller telefon, samt via kontaktformulär på SSH hemsidan.
 • Vid borttappade nycklar måste SSH meddelas omedelbart för att kunna spärra nyckelkortet. Repeterat borttappande av rumsnyckelkort debiteras med 100 SEK per tillfälle.
 • Kunden får ej använda hotellrummet till annat än boende. Om inte annat är överenskommet med SSH så är det ej tillåtet att bedriva, i privat eller kommersiellt syfte, festverksamhet, försäljning eller någon form handel eller affärsverksamhet.
 • Kunden på SSH är ansvarig för eventuella skador som Kunden själv eller Kundens besökare orsakar inom hotellet. Om Kund eller Kundens besökare orsakat skador eller störning under vistelsen på hotellet i den mån att det påverkar framtida inkomstbortfall är den boende gästen ansvarig för att ersätta SSH både för reparation av skada som uppstått och av SSH estimerade inkomstbortfall, samt ersättning för onormala städkostnader och sanering.
 • Veckostädning med byte av lakan ingår. Extra städning med byte av lakan kan bokas mot extra kostnad.
 • Ankomstinstruktioner skickas via mejl efter debitering av resterande bokningsbelopp i det fall att kortbetalning tillämpas.
 • Wi-Fi är gratis och tillgängligt i rum, samt hotellets allmänna utrymme. Koden till Wi-Fi skickas till kunden tillsammans med ankomstinstruktioner eller överlämnas tillsammans med nyckelkort.

 

HUNDVÄNLIGT

SSH tillåter vistelse med hundar i mån av tillgänglighet av hundtillåtet rum.

För bokning av hundtillåtet rum, kontakta SSH via mejl eller telefon.

För djur i rum tillkommer en extra kostnad på 350kr/vecka

Maximalt antal hundar per rum: 2.

Hund får inte lämnas utan tillsyn i rummen.

 

RÖKNING

All rökning är strängt förbjudet i alla rum samt i hotellets allmänna utrymme. Brott mot rökningsförbudet av Kunden eller en person som vistas med/besöker kunden kommer att resultera i böter på 2000 kr som debiteras på det kreditkort som användes vid bokningen eller faktureras till folkbokförd adress.

 

BRANDSÄKERHET

Det är kundens skyldighet att personligen uppmärksamma var nödutgångar, alarmknappar och brandsläckare finns.

Kunden bör ta del av brandsäkerhetsinformationen på insidan av hotellrumsdörren, samt på hotellets informationsbroschyr i rummet.

Alla rum samt allmänna ytor är utrustade med synliga och dolda rök- eller värmedetektorer. Vid aktivering av detektorn, är larmet direktrapporterad till räddningstjänsten.

Vid falskt brandlarm som aktiverats vid andra orsaker än brand, kommer kunden som är ansvarig för den falska aktiveringen debiteras för kostnaderna som detta kan komma att tillföra. SSH har rätt att debitera Kundens angivna kreditkort för dessa kostnader eller fakturera Kunden.

 

PARKERING

Videobevakad parkering för personbilar finns tillgänglig vid hotellets entré.

Vänligen kontakta hotellet för registrering av bilens registreringsskylt.

 

TILLTRÄDE AV RUM

SSH förbehåller rätten att komma in i rum vid rimlig tidpunkt för rimliga skäl. Detta inkluderar behovet av att göra avhjälpande reparationer. SSH kommer att göra sitt bästa för att, om möjligt, begränsa timmarna av underhåll från 09:00 till 17:00.

 

ANSVAR FÖR FÖRKOMMET GODS/STÖLD PÅ HOTELLRUM

SSH har inget strikt ansvar för den egendom som du förvarar på̊ ditt hotellrum. Skulle det emellertid visa sig att hotellet eller hotellets personal har handlat vårdslöst eller oaktsamt eller på annat sätt har skuld i att egendom förkommit, ansvarar hotellet för den förkomna/stulna egendomen.

 

FORCE MAJEURE

Strejk, lockout, eldsvåda, pandemier, väsentliga inskränkningar av leveranser eller andra omständigheter, utanför SSH kontroll, berättigar SSH att häva avtalet utan skyldighet att utge skadestånd.

 

KONTAKT

För frågor angående bokningsregler och villkor vänligen kontakta SSH via e-post info@sthlmsouth.com eller telefon 010-7881788 vardagar 9.00-17.00

SSH hemsida: www.sthlmsouth.com

 

Dessa allmänna villkor gäller från och med den 1:a februari 2021.